Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@07:14:54 GMT

قیام خونین ۱۵ خرداد یک جنبش فرهنگی بود

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۷۲۴۹

قیام خونین ۱۵ خرداد یک جنبش فرهنگی بود

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به سوگ ایران در نیمه خردادماه هر سال  بیان کرد: اسلام در ادامه انقلاب تکاملی خود، در محرم خونین ۱۵خرداد ۴۲، به نقطه عطفی رسید که جهان اسلام را در گامی بلند از رشد و رویش خود، پس از سرخوردگی‌هایی بسیار، به جنبشی نو با دیدگاه شیعی وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او، تصریح کرد: امام خمینی(ره)، نه یک سیاست‌مدار یا یک فقیه، فیلسوف یا عارف، بلکه اندیشمندی بود که اندیشه عرفان شیعه را از قاب اندیشه‌ فلسفی بیرون آورد و آن را به جنبشی ضداستعماری، استبدادی، استثماری داخلی و خارجی تبدیل کرد  و از این رو است که او را امام می‌دانیم، زیرا او توانست علاوه بر نظریه‌پردازی، رهبری امتی را ورای کشوری بر دوش کشد و جنبشی اجتماعی را بنیان گذارد که در جهان غیردینی، دین را به عرصه اجتماع و سیاست وارد کند که  قیام خونین ۱۵ خرداد ۴۲ را می‌توان مبدأ و آغاز همه‌گیری این جنبش دانست.

سهرابی ادامه داد: امام خمینی(ره)، تنها شخصیتی در تاریخ است که برای به قدرت رسیدن خود تلاش نکرد بلکه اندیشه خود را رهبری می‌کرد و پس از انقلاب اسلامی، همه چیز را به رأی مردم واگذاشت و آن گاه که رأی مردم بر حمهوری اسلامی و اصل ولایت ‌فقیه رسید، برای پاسداری از رأی مردم و برقراری امنیت و استقلال کشورش، از کوششی دریغ نکرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تاکید بر اهمیت بزرگداشت قیام خونین ۱۵ خرداد افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین راستا برنامه‌های متنوعی را با توجه به شرایط ویژه امسال تدارک دیده است که از جمله آن می‌توان به خوشنویسی اشعار امام (ره) با همکاری انجمن خوشنویسان شعبه شیراز، هماهنگی با نشریات استانی به منظور پرداختن به موضوع امام(ره) و اندیشه‌های او در نشریات چاپی و فضای مجازی و برگزاری مسابقه کتابخوانی بر ساحل صحیفه، نگاهی به اندیشه امام (ره) در سبک زندگی اسلامی و زندگی به سبک روح‌الله و نیز مسابقه کتابخوانی یاد یار مهربان در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد.

او، اضافه کرد: نمایشگاه پوستر و نقاشی با موضوع امام خمینی (ره) و نیز تلاوت قرآن در شب‌های ۱۳، ۱۴ و ۱۵ خرداد در فضای مجازی برگزار می شود.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت ارشاد قیام 15 خرداد جنبش فرهنگی برنامه های ویژه ارتحال خونین ۱۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۷۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه بندر ریگ سه‌شنبه شب در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا باید همواره صدای مردم باشند اظهار داشت: مردم از منتخبین خود در شوراها انتظار دارند که حقوق آنها را ار مسئولان پیگیری و مطالبه کنند.

حجت الاسلام علی مصلح افزود: رعایت زیست بوم منطقه ای در شهرسازی باید مدنظر و مورد توجه مسئولان در باشد و به معماری اسلامی ایرانی توجه شود.

وی گفت: در کارهایی که برای شهر و روستا انجام می شود پیوست فرهنگی نسبت به تمام ساخت و سازها باید رعایت شود و توجه به امور فرهنگی شهر نیز لازمه ساخت و ساز و آبادانی است.

وی بیان کرد:، زیباسازی و معماری یک وجه عمران و آبادانی است و وجه دیگر آن باید در مباحث و بخش های فرهنگی است که باید یاور ارگان های فرهنگی بود تا بتوان توسط این ارگان های فرهنگی مطالبات دیگر مردم را هم تحقق بخشید.

شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند

امام جمعه بندر ریگ با بیان اینکه شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند، گفت: در تمام جنبه های انقلاب اسلامی رکن مردم سالاری دیده می شود و یکی از ارکان آن شوراهای شهر و روستا هستند.

وی بیان کرد: منتخبین مردم در شوراهای شهر و روستا با نگاه مردم سالارانه و گفتمان مردمی و از دل مردم با مسئولان سخن گفته و مطالبه کنند و دعدغه حقوق را مردم داشته و بر این امر تداوم داشته باشند.

مسئولان نگاه ویژه ای به جایگاه شوراها داشته باشند

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه یکی از رویدادهای بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ۹ اردیبهشت، روز شورا ها است، اظهار داشت: شورای اسلامی که خلا آن در قبل از انقلاب احساس می شد با پیروزی انقلاب به فرمان امام راحل شکل گرفت تا مردم بتوانند در آینده و امورات و تصمیم های گرفته شده در شهر و روستاها خود دخیل باشند.

روح الله یگانه افزود: امام راحل (ره) نگاه ویژه ای به جایگاه شورا داشتند اما بعد از ایشان برخی از مسئولان این نگاه را به جایگاه شوراها نداشته اند.

وی گفت: شوراها حلقه اتصال میان مردم و دولت ها و بازوان توانمندی برای دستگاه‌های اجرایی در شهر و روستا هستند و اگر شوراها نبود به جرات می توان گفت که مسئولان در ارائه خدمات با مشکلاتنی زیادی روبرو می شدند.

وی بیان کرد: شوراها نقش مهمی در انتخابات و دعوت و حضور گسترده مردم پای صندوق های رای و نقش انکار ناپذیری در توسعه شهری و روستایی دارند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه گفت: انتظار می رود مسئولان احترام و جایگاه شورا های اسلامی را آنگونه که شایسته است حفظ کنند و به جایگاه شوراها نگاه ویژه ای داشته باشند.

در پایان این آئین از رؤسا و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گناوه و بندر ریگ تجلیل شد.

کد خبر 6093670

دیگر خبرها

  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • اعتلای فرهنگ و اندیشه ایران اسلامی در گرو تلاش هدفمند معلمان است
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • برگزاری همایش اندیشه تمدنی در اندیشه امام علی (ع)
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • برگزاری آئین دسته‌روی روز شهادت امام صادق(ع) در بجنورد
  • فوری | حمله خونین افراد مسلح به نمازگزاران در هرات افغانستان
  • مطهری امام